Veckans deal: upp till -25% på Eleven.se

Dofter som passar bra när du sportar

Linda
Skrivet av: Linda
Uppdaterad juni 2024
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Det är rätt vanligt att man känner ett behov av att dofta gott även när man tränar. Trots att det är helt naturligt att vi svettas när vi tränar, och att vi även då kan lukta just svett, är det inte riktigt alla som känner sig bekväma med att inte dofta gott. Som tur är finns det gott om parfymer och dofter som passar väldigt bra att använda när man tränar. Det är viktigt att man väljer en parfym som passar tillfället då man inte bör dofta vad som helst, eller hur mycket som helst, under träningspasset.

Hur ska man dofta när man tränar?

Trots att det kan vara fräscht att inte gå runt och stinka svett på gymmet, i sportarenan eller i träningslokalen så vill man inte heller dofta för mycket av starka, intensiva och väldigt tunga parfymer. Utan för att doften ska matcha både med situationen och med dig är det viktigt att du gör rätt val. Det precis som när du ska välja parfym inför jobbet eller middagen. 

Samtidigt är det också viktigt att du gör rätt val av parfym inför det att du ska sporta då det kan krävas en del för att doften ska sitta kvar på din kropp. Om du dessutom är i behov av att dölja rätt kraftiga svettlukter är det nödvändigt att du väljer en parfym som klarar av det, utan att parfymen i sig blir alldeles för mycket och stör andra.

Att hitta rätt sportparfym 

Att hitta den perfekta sportparfymen som gör sig optimalt då du tränar eller sportar kan med andra ord vara lite svårt. Om du lyckas välja rätt parfym kan du dock känna dig trygg med att du doftar gott under och ibland även efter passet, samt att din omgivning varken behöver lida av din svettlukt eller din starka parfym. 

Fördelen med sportparfymer är även att de ofta har en väldigt fräsch och frisk ton. På så sätt kan den även med fördel användas i vardagen, alltså under andra tillfällen än då du ska träna.

Våra favoritparfymer när man sportar

Det är inte alltid helt lätt att veta vilken doft man ska vända sig till då man vill dofta fräscht under träningen. Samtidigt finns det idag mängder av alternativ som kan passa bra, det vill säga utan att de varken är för svaga eller för starka. Vi har samlat våra favoritparfymer för när du ska sporta nedan. 

Light Blue (Dolce&Gabbana)

Dolce&Gabbana: Light Blue Finns att köpa på: Parfym.se Lyko Eleven Åhléns

Light Blue från Dolce&Gabbana är en perfekt sportdoft som minst sagt fått en favoritplats i hjärtat hos många. Tack vare dess riktigt fräscha och lättsamma toner som tar dig tillbaka till det friska medelhavet fyller doften dig med energi samtidigt som möjliga odörer döljs. 

Doften är både fruktig och blommig för att ge ett lekfullt och sensuellt intryck. Samtidigt upplevs den som mild och mysig med en varm avrundning. Du hittar toner av äpple, blåklocka och ceder, samt amber och mysk i denna parfym. 

Eros Pour Femme (Versace)

Här har vi en sportparfym specifikt tillägnad kvinnor som på ett feminint sätt vill framhäva sin inre glöd. Doften talar om att du är passionerad, sensuell och riktigt charmig, samtidigt som den ger en fräsch och uppfriskande touch till din aura. 

Det är inte svårt att förföra varken kvinnor eller män med denna doft. Oavsett om du ska gymma, spela tennis eller ta en springtur kommer de utsökta tonerna av den friska citronen, de varma blommorna och sensuella mysken omfamnar din omgivning som i en varm kram. 

Sheer Beauty (Calvin Klein)

Calvin Klein: Sheer Beauty Finns att köpa på: Parfym.se Lyko

För dig som ung kvinna som är på jakt efter den där perfekta sportparfymen med en naturlig men kraftfull och stärkande doft har vi bara en sak att säga – Calvin Klein Sheer Beauty kan bli din nya favorit! 

Här komponeras en perfekt blandning av frukt och blommor, som öppnar upp dina sinnen och gör att allt känns lite roligare. Samtidigt som den bidrar till ditt välmående kommer dess fräscha, ihållande doft sätta intryck på din omgivning. Du finner toner av bergamott och persika i toppen, jasmin och pion i hjärtat, sandelträ och vanilj i basen. 

Molecule 01 (Escentric Molecules)

Molecule 01 från Escentric Molecules är en något speciell parfym på marknaden. Denna variant innehåller nämligen bara ett doftämne som heter Iso E Super, vilket är ett ämne som känns igen på sina milda och väldigt mjuka trätoner. Detta känns både varmt och fräscht på samma gång, samtidigt som det passar de flesta då det är rätt naturligt.

Att den passar så pass bra som just sportparfym beror dock inte bara på doften i sig. Utan denna parfym är även specifikt utformad för att sakta men säkert visa sig fram sina bästa sidor under 10 timmar. Doften utvecklas i kontakt med din hud och kommer därmed även ändra karaktär under tiden som den används. 

Clinique Happy (Clinique)

Clinique: Clinique Happy Finns att köpa på: Parfym.se Lyko Eleven Åhléns Nordicfeel

Precis som namnet utlovar är detta en parfym som bidrar till att du känner dig väldigt pigg och glad. Det tack vare dess uppiggande och friska noter av färska frukter, mjuka, omfamnande blommor och harmonisk mysk. Oavsett om denna appliceras inför eller efter träning kommer den få såväl dig själv som din omgivning att trivas.  

Daisy Eau so Fresh (Marc Jacobs)

Marc Jacobs: Daisy Eau So Fresh Finns att köpa på: Parfym.se Lyko Eleven Nordicfeel

För dig som gillar väldigt friska och fräscha dofter med inslag av både frukt och blommor kan denna parfym från Marc Jacobs göra sig riktigt bra. Med toppnoter av grapefrukt, päron, gröna blad och hallon känns den riktigt upplyftande och pigg. 

Kombinationen av dessa toppnoter tillsammans med hjärtat av viol, vildros, litchi, jasmin och äppelblom skapar den perfekta friska men samtidigt varma och sensuella tonen. Basen av mysk, cederträ och plommon rundar av det hela riktigt fint. Ett extra plus ger vi då denna doft är rätt intensiv och långvarig utan att kännas tung. 

CK One (Calvin Klein)

Calvin Klein: CK One Finns att köpa på: Parfym.se Lyko Eleven Nordicfeel

CK One från Calvin Klein är en mycket fruktig parfym som passar perfekt då du ska träna och sporta. Dess toner av ananas, papaya, bergamott, jasmin och mysk skapar en optimal kompott för såväl kvinnor som män. Önskar du dela parfym med din partner inför träningen kan denna unisexvariant gå hem stort hos er båda. Doften gör sig lika bra under dagen som under kvällen!

Cool Water (Davidoff)

Davidoff har skapat en riktig parfymhöjdare när det kommer till dofter som funkar i de flesta tillfällen. Davidoffs Cool Water är nämligen en parfym som rent ut sagt omfamnar ditt sinne såväl som din själ på bästa sätt. 

Parfymen finns både för kvinnor och män, där dess vattenlika men värmande, mjuka toner gör sig perfekt som doft under träningen. Det kan liknas med att du sprayar på dig ett uppfriskande och något fruktigt vatten, som sen håller hela dagen utan att ta över alls. 

Versense (Versace)

Det finns ingen tvekan om att parfymer med en frisk fruktighet och en fräsch blommighet ofta innebär ett vinnande koncept då du ska träna. Versense från Versace bjuder nämligen exakt på dessa egenskaper – utan att ta över eller dofta för lite bidrar den med en aura som känns både pigg, glad och behaglig. 

Vid applicering möts du först av toppnoterna grön mandarin, bergamott och fikonkaktus, för att sen efter en stund sköljas över av de värmande hjärtnoterna jasmin och kardemumma. Sist men inte minst rundas allt av med basnoterna cederträ, sandelträ, olivträ och mysk.

Guilty Pour Femme (Gucci)

Gucci: Guilty Pour Femme Finns att köpa på: Parfym.se Lyko Eleven Åhléns Nordicfeel

Här har vi en sportparfym för alla de kvinnor som är allt för signaturdofter av klassisk anda. Guilty Pour Femme är en mycket kvinnlig och sensuell doft som talar för självkänsla, kraft och mod. 

Samtidigt har den en modern och något djärv ton som lyfter upp din aura till nästa nivå. Du kommer känna dig fri, trygg och elegant på samma gång, vilket ju passar lika bra till träningspasset som till middagen. Om du dessutom gillar citrus, pepprighet, syrén och patchouli är vi säkra på att denna kan bli en favorit!